Frysmat
Äventyrs Mat Köttfärs Gryta 1 portion
Adventure Food Quinoa A La Mexicana -> Äventyrsfoder Quinoa A La Mexicana
Trek´N Eat Chili con Carne med Oksekød ? Trek'N Eat Chili con Carne med Oxe
Trek´N Eat Gullash med Oksekød og Nudler
Frysetørkad mat i många varianter
Traditionella rätter, vegetariska rätter och mat för glutenintoleranta.
Frysetorkad mat är främst bra eftersom det är lätt att tillaga. Koka vatten på ditt kexkök eller över eld och häll det i påsen med den frysetorkade maten. Vänta några minuter, rör om och servera måltiden för dig själv eller dina friluftsvänner.
Det låter enkelt, det är otroligt simpelt och smakar bra. Du behöver naturligtvis hitta dina egna favoriter, och för att komma igång är du välkommen att ringa eller skriva till oss för att höra vilka våra favoriter är.
Tips för att tillaga frysetorkad mat
Det krävs inte en stor kock för att tillaga frysetorkad mat, men några tips kan göra upplevelsen ännu bättre, enklare och kanske lite billigare.
Om du ska iväg med en större grupp kan det ibland vara lite kostsamt att behöva ha med frysetorkad mat till alla måltider. Men det är nu en gång det enklaste och du behöver inte bära på mycket för att ha mat i flera dagar till många människor. Så det är en föredragen maträtt under fjällturer till exempel.
Portionerna är vanligtvis ganska stora och om man väljer dubbelportionerna behöver man inte tillsätta så mycket för att fler människor ska kunna leva på en sådan rätt. Det är normalt bland scouter att en grupp på fyra personer kan få en god måltid av en dubbelpåse med frysetorkad mat. Om matens huvudingrediens är ris, lägg till extra ris, och om det är pasta lägg till extra pasta. Kanske finns det en extra skiva rågbröd från lunchen, så det kan ge lite annan smak till måltiden.
En annan bra tips är naturligtvis att använda naturens eget skafferi. Hitta äpplen, nötter och bär när det är säsong för det och tillsätt dem till måltiderna och ge dig själv en autentisk smakupplevelse.
En sista bra tips kan vara att ta med en kryddkvarn. På det sättet kan du med en liten vikt tillsätta smaknyanser till måltiderna, vilket gör dem lite mer välkända och varierade i smaken. Frysetorkad mat brukar vara välkryddad, men många upplever det som mycket enhetligt i smaken, oavsett om man har valt olika rätter till varje middag. Med lite kryddor blir måltiden riktigt läcker.