Mat och dryck
Äventyrs Mat Köttfärs Gryta 1 portion
Havregrynsgröt med äpple i eldfast form - XL.
Eldfast Orzopasta Bolognese - XL
Firepot Orzo Pasta Bolognese - Reg
Mat för utomhustortyr
Från de bästa producenterna
Mat för utomhustortyr betraktas av många som frystorkad mat - och det är ju också en genialisk metod för att säkerställa att vitaminer och näringsämnen bevaras i maten. Principen för frystorkning är helt enkel. Maten fryses till 18-20 graders kyla och med en hög värmebildning frigörs ångan - utan att övergå till vatten.
Hur tillverkar man frystorkad mat?
Den frystorkade maten vi använder i stor mängd när vi är på vandringssemester produceras på ett ganska smart sätt som säkerställer att vitaminer och näringsämnen bevaras mycket bättre än andra torkningsmetoder.
När man frystorkar fryses maten först till 18-20 graders kyla i stora fryshus.
När man är säker på att maten är helt fryst, även på insidan av maten, släpper man in 90 graders varmluft till maten. På så vis frigörs alla ispartiklar som bildat sig i maten. De faller till marken. Där samlar man upp dessa partiklar på ett tekniskt smart sätt och till slut är maten utan vätska.
Andra metoder att dehydrera maten
Det finns andra metoder att dehydrera maten och den mest populära är nog dehydratorer man kan köpa till hemmet där man gör sin egen dehydrerade mat.
Det är mycket charmigt att sitta på fjället och ha lagat sin egen mat och burit den dit utan att behöva bära vätska. Det ger också möjlighet att göra precis den mat man själv vill ha och äta. Det kan starkt rekommenderas.